Sabtu, 05 Maret 2011

KECAP JATISUKMA DEWARUCI


Clak nyakra makalang NUSA
Nu ngabundeur kareuma dunya
Nyaripati ngadiri, NUSA ngajasad jadi MANUSA;
Geura wanohan; dina RAGA

Seuneu nu nga-DAYA, Cai suci ngalimpud LEMAH
Daya nyifat jadi JA
Lemah nyifat jadi LEMA
Gumulung ngajatisukma jadi JALMA 
Geura wanohan; dina RASA

Ditumbu-tumbu ku bayu nu nyarungsum kana hirup
Ngarambah nyambung sabundering jagat
Nu nungtung teu ngahujung
Nu awal teu kahadap. 
RUH ngarana; nu jadi RU-sia-H hirup.

Kasucian bakal tandang makalangan.
Babar JABANG TUTUKA bayi suci ngalanglang jagat.
Kecap Panyipuh geus turun ti Lauh Mahfud nyarungsumbalung.
Nitis miis ngagetih ngadaging di Lauh Jinawi.

Satria Pininggit malasipah Bumi nu endah andelemi.
Satria Pinandita malasifah Langit nu jadi wiwitan jati.
Bral ngahiji ngaragasukma sapangawakan meresan Dunya.
Sabab amarah Dazal moal kahadang ku somah.
Dazal lumpuhna lain dihadang ku rea.
Tapi ati bayi anu suci lir Jabangtutuka,
Kuat nandangan panyipuh Kawah Candra Dimuka.

Bral datang para Jabangtutuka ka pakalangan.
Nyandang amanah Sunda. ngabela fitrah kamanusaan.
Anu paham silih asah
Anu surti silih asih
Anu punjul silih asuh (Jatisukma Dewaruci)

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar

PADARINGAN

RERENCANGAN

Simkuring

Foto saya
Sumedang, Jawa Barat, Indonesia
Sampurasun Salam pangwanoh kasadayana ... teupangkeun simkuring sibudak angon ti sumedang sanes agul ku payung butut sanes oces ku karung soek ngan ukur nyimpenan arsip kolot urang bahela teungarasa asa pangpinterna teu ngarasa asa pangnyundana... tpi ngaraos nyaah kana kasundaan nana bilih aya catur nu teu matut hapunteun da simkuring mah nuju di ajar Cag Pun Budak Angon Rampes