Senin, 05 September 2011

SUMEDANG NGADAUN NGORA PART II


Sampurasun....
Seuweu siwi Hibar Bhuana...
Sewu putu buyut Putih...

Ayeuna geus waktuna salaku Urang
Sumedang Anyar,geura HUDANG tur MIDANG,lain jaman-lain wayah cicing dina sagara teu eling,nyumput buni dinu caang haranghang bari luut leet ku kesang ka sangsaraan Ra-hayat..

Ulah meungpeukan beungeut ku saweuy,lamun geus ngarasa sawawa jeung geus nincak wiwaha,urang kudu geura TANDANG tur MAKALANGAN sangkan komara ngadangiang nyaangan alam pawenangan di Bhuana Panca Tengah..

Keur misahkeun hideung jeung bodas,
Bener jeung salah,
Hade jeung goreng,
Sangkan Ra-hayat ngarasa miboga jeung dipiboga,
Mika asih jeung dipika asih...

SUMEDANG TANDANG LAIN REK TANDING,
TAPI TANDANG AREK MIDANG,
NGARUWAT NAGARA URANG,
SUMEDANG NANGTUNG LAIN REK TARUNG
TAPI NANGTUNG REK NGAJUNGJUNG
TRADISI BUDAYA LUHUNG....

HUNG AHUNG..
PRUNG..AH....
 ·  · Bagika

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar

PADARINGAN

RERENCANGAN

Simkuring

Foto saya
Sumedang, Jawa Barat, Indonesia
Sampurasun Salam pangwanoh kasadayana ... teupangkeun simkuring sibudak angon ti sumedang sanes agul ku payung butut sanes oces ku karung soek ngan ukur nyimpenan arsip kolot urang bahela teungarasa asa pangpinterna teu ngarasa asa pangnyundana... tpi ngaraos nyaah kana kasundaan nana bilih aya catur nu teu matut hapunteun da simkuring mah nuju di ajar Cag Pun Budak Angon Rampes