Jumat, 24 Agustus 2012

KURING

Neda suci na Hyang widi neja jembarna Batara
Wanci geus ngadudut metot nambahan umur ngurangan uga
pancen di dunya can ka saba
tapi berang terus ngagilir hirup teh teu isuk wae
wanci serab na sang surya geus metot ka sorena keun
tuh tungtung gunung tampa emas sariak layung nembongan

pancen hirup can kasawang  loba cumagog ngadago
teuing atuh ngadago naon
uga hirup siga nek tereh nutup uga dir,i lain uga bihari
tapi da Sang surya mah teu ngalieuk deleu tetep ngalaju nutup berang

Wanci jeung wanci pa udag - udag teu karasa
di dayeuh pating jorowok
di mandala pating karoceak
diri nu ngarasa eweuh kabisa ukur cumagog bari sasakali ngilu aub
bari jeung teu ngajalur

rumasa taya pangabisa rumasa jelema biasa
ngan boga uga sajalanen hirup neang jalan ka pangwenangan
neang jalan kamanunggalan
hayang wawuh jeung nu ngacikan diri ...

dageuning caah mawa palid dagening angin mawa hiber
da gening seune ngadon ngalentab da gening taneh ngadon ngaurug
balueng nu dirasa ceuk ieu nidak ngaler
ceuk itu nindak ngidul nu ka kulon jeung kawetan mah silih betot


 Rampes

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar

PADARINGAN

RERENCANGAN

Simkuring

Foto saya
Sumedang, Jawa Barat, Indonesia
Sampurasun Salam pangwanoh kasadayana ... teupangkeun simkuring sibudak angon ti sumedang sanes agul ku payung butut sanes oces ku karung soek ngan ukur nyimpenan arsip kolot urang bahela teungarasa asa pangpinterna teu ngarasa asa pangnyundana... tpi ngaraos nyaah kana kasundaan nana bilih aya catur nu teu matut hapunteun da simkuring mah nuju di ajar Cag Pun Budak Angon Rampes