Kamis, 17 Februari 2011

Kaji DIri Jeung Kaji Rasa Na


Teuteup beungeut ku ati sanubari jangelek nemblek jisim sajeroning jirim kaula gusti malih wani manunggalig ingsun

1 Ngenteung ka tangtung jadi ludeung teuneung
2 Ngaji rasa loba karisi ka taji jadi sabasa kawasa
3 Silsilah hirup jadi martabat hurip manusa sajati
4 Budi luhung luhur panemu ku caturkasuhun
5 Titimangsa anu ti heula karasa teu cidra kalamangsa nu baheula jadi cocoba
6 Curuk nunjuk mawa pituduh tapak lacak indung/bapa mawa bagja
7 Dangiang sepuh nu pupuh punjung / puja - puji kagusti sawiji
8 Ragap diri bisa mandiri ngajadi bukti sugih mukti
9 Guru mursid anu pasti surti, guru tuduh matuh geusan jadi wawuh
10 Welas asih kasasama manusa kudu tigin janji pasini ngolah alam mustari

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar

PADARINGAN

RERENCANGAN

Simkuring

Foto saya
Sumedang, Jawa Barat, Indonesia
Sampurasun Salam pangwanoh kasadayana ... teupangkeun simkuring sibudak angon ti sumedang sanes agul ku payung butut sanes oces ku karung soek ngan ukur nyimpenan arsip kolot urang bahela teungarasa asa pangpinterna teu ngarasa asa pangnyundana... tpi ngaraos nyaah kana kasundaan nana bilih aya catur nu teu matut hapunteun da simkuring mah nuju di ajar Cag Pun Budak Angon Rampes