Rabu, 16 Februari 2011

TETEKON SUNDA

Gunung teu meunang dilebur
Lebak teu meunang diruksak
Larangan teu meunang dirempak
Buyut teu meunang dirubah
Panjang teu meunang dipotong
Pondok teu meunang disambung

Nyaur mudu diukur
Nyablama mudu diunggang
Mulah ngomong sagete-gete
Mulah lemek sadaek-daek
Mulang maling papayungan
Mulah jinah papacangan

Mudu ngadek sacekna
Nigas saplasna
Mipit mudu amit
Ngala mudu menta
Ngeduk cikur mudu mihatur
Nyoke jahe mudu micarek
Ngagedak mudu bewara
Weduk teu kalawan diajuk

Bedas teu kalawan dimomoton
Nu lain mudu dilainkeun
Nu mulah mudu dimulahkeun
Nu enya mudu dienyakeun
Mulah cueut kanu beureum
Mulah ponteng kanu koneng

karana lamun dirembak bakal:
matak burung jadi ratu
matak edan jadi menak
matak pupul pangaweruh
matak hambar komarana
matak teu mahi juritna
mata teu aya perangna
matak sangar ka nagara na..

-CAG-

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar

PADARINGAN

RERENCANGAN

Simkuring

Foto saya
Sumedang, Jawa Barat, Indonesia
Sampurasun Salam pangwanoh kasadayana ... teupangkeun simkuring sibudak angon ti sumedang sanes agul ku payung butut sanes oces ku karung soek ngan ukur nyimpenan arsip kolot urang bahela teungarasa asa pangpinterna teu ngarasa asa pangnyundana... tpi ngaraos nyaah kana kasundaan nana bilih aya catur nu teu matut hapunteun da simkuring mah nuju di ajar Cag Pun Budak Angon Rampes