Rabu, 16 Februari 2011

Mantera Darmapamulih

Ini Darma Pamulih Hyang Niskala
Ku aci darma pamulih
Ku aci nusya sakti
Ku aci nusya larang
Ngageugeuh nusya seda
Ngageugeuh nusya sakti
Ngageugeuh nusya larang

Aci putih herang jati
Di jero jembawasa salira
Salawasna dimanikan
Mangka datang ka bulanna
Mukakeun kuwari manik
Sawehna ti tan hana
Salawasna nyarita di bwana

Mangkana nepi ka mangkana
Dongkap ka mangsa
Pulang deui ka tunnana
Bayu tan metu
Sabda tan muwah
Hedap tan ngaruan,
Kurungan tan keneng kumuwuh.
Aci raga purna jati
Purna-purna palipurna
Tap digala dikukuhhan
Dipagahan ku aci Darma Pamulih
Sang de Dewata kaliwara
Ku Betara Naga palipurna
Tukuh ku Sanghyang Caka Bayak Beulah
Sanghyang Cupumanik Kilat Kancana
Bayarayamram cang beurang
Seda kalang seda sakti mahabara
Ja aing wenang larang leuwih sorangan
Sabda pamulih kajatiannana
Darma si Gendi nitis ti puncak
Dewata Naga naggeuy na lemah
Sarerea na aci bayu
Katema ku nyawa-nyawa
Katema ku gereh genter
Tuluy ngambangan hurip
Hedap katineung
Tuluy ku sunyia lawan taya
Tuluy ku Sanghyang Suka Denge
Ka tema ku Betara Indra
Tuluy ku panon gelang bwana
Ta mas telas mulih katiannana
I pangrumanana Bayak Beulah
Mayukpuk putih herang ngalengjang
Bayu ning kadi payaning
Diteubuh ku aer mawar
Arum-arum akub-akub
Metu aci pangarumanana

Awaking kastori jati kastori jati
Awaking ku cimanik larang dewata
Kurungan manik teja putih
Ngaran panglebur bajra
Ku cimanik larang dewata
Kurung manik teja putih
Ngaran panglebur awaking
Teka lebut jadi cai
Tas ma telas mulih ka jatiannana

Raga katema ku Hyang Bayu Pertiwi
Karemma ku Pwah Basuki
Katema ku Si Awak Larang
Katema ku Sanghyang guru satmat.
Punika kula sasadu,
Kang nganulis ping ti kanggang
Sang armaca pun
Assadu maring Hyang Widi
Mangra betara sakabeh.

Ahuuung...Ahuuung...Ahuuung...

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar

PADARINGAN

RERENCANGAN

Simkuring

Foto saya
Sumedang, Jawa Barat, Indonesia
Sampurasun Salam pangwanoh kasadayana ... teupangkeun simkuring sibudak angon ti sumedang sanes agul ku payung butut sanes oces ku karung soek ngan ukur nyimpenan arsip kolot urang bahela teungarasa asa pangpinterna teu ngarasa asa pangnyundana... tpi ngaraos nyaah kana kasundaan nana bilih aya catur nu teu matut hapunteun da simkuring mah nuju di ajar Cag Pun Budak Angon Rampes